Conjura antiadultista a Torrelameu [El llibre roig edicions]

2023
Centre d’Art La Panera / Plantem-nos – FAACCC (Festival d’Arts Comunitàries de Catalunya)
Massa Salvatge Coop.V.
Torrelameu, Lleida.

4 pósters/opuscles (Din A3)
Català
Plegat
154 x 215 mm
Impressió digital, 1 tinta (negre)
Paper IQ Color Rojo, 80g

Conjura antiadultista a Torrelameu, per mitjà d’una residència en aquest poble de la Noguera, va establir un diàleg per expandir el debat antiadultista en el context del Festival d’Arts Comunitàries de Cataluna. Un espai de lectura i discussió del Manual de resistència antiadultista en l’institut (El llibre roig edicions, Massa Salvatge) entre joves i adolescents de la localitat. A través d’aquesta trobada, es convidà als participants a reflexionar sobre el paper de les persones adultes en les seves vides i a compartir les seves pròpies experiències.

La Conjura antiadultista a Torrelameu no va ser només una trobada puntual, sinó una oportunitat per expandir el debat a la comunitat. Vam impulsar una reflexió crítica sobre les dinàmiques de poder entre persones joves i adultes; vam qüestionar les estructures tradicionals de l’educació, i vam obrir camí a noves formes de relació basades en l’equitat, el respecte i la participació activa.

Durant la trobada a Torrelameu, vam generar un espai de diàleg obert i constructiu, on es va poder compartir el coneixement i les experiències de tothom qui hi participava. Vam promoure una cultura del respecte mutu, en què les veus de les persones joves van ser escoltades amb atenció i valorades com a agents de canvi. Aquesta trobada no va ser només una oportunitat per expressar les seves opinions i preocupacions, sinó també per formar part d’una acció col·lectiva que va expandir el debat a la comunitat i que va posar en pràctica els ideals del manual.

Fotografies:
Enrique Escorza i Roser Sanjuan

Agraïments molt especials a: Imma, Dolors, Roser, Jesús, Anna, Jolti, Carles, Kike, Rita i, sobretot, a tot el jovent de Torrelameu que ha participat en aquesta conjura: Emma, Maria, Elisabeth, Marc, Estel, Quim, Isona, Wally, Blanca, Iris, Jordi, Laia i Aroa.