Les lleis del desig [El llibre roig edicions]

2023
Resistències Artístiques: Processos Artístics a Entorns Educatius. Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, CEFIRE artisticoexpressiu i Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació.
Massa Salvatge Coop. V.
Oliva / València

108 pàgs.
Català o Castellà
Enquadernació rústica fresada
105 x 155 mm
Impressió digital, 1 tinta (negre)
Paper Printset Ahuesaso, 80g / (portades) Cartulina Rotoform Roja 240g

Les lleis del desig és el segon volum temàtic del projecte editorial El llibre roig edicions que te com a objectiu la reedició participada del “Libro rojo del cole” (Søren Hansen y Jesper Jensen, 1968), una monografia crítica amb el sistema educatiu dirigida a adolescents que tractava temes tabú al sistema educatiu. Aquest projecte abordà, per mitjà de ferramentes dialògiques i estratègies de comunicació i activació del debat a tot el centre, un dels temes centrals del llibre original: la sexualitat’.

Es recolliren debats, detectaren desitjos singulars i s’establiren temes d’interès de les estudiants de l’institut per tal de conformar el cos del llibre roig de la sexualitat a l’institut: una edició que, emulant el format “fanzine” original de ‘El libro rojo del cole’, conté reflexions i ferramentes actualitzades sobre com plantejar la sexualitat en el context d’un institut.

Projecte realitzat amb alumnat de quart de la ESO de l’institut Gregori Maians d’Oliva junt a l’educadora sexual i psicoterapeuta Estel Masò.

Projecte seleccionat en la convocatòria Resistències Artístiques. Processos artístics en entorns educatius 2022-2023 del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i CEFIRE Centre de Formacio, Innovació i Recursos per al professorat.

Fotografies de Micaela Maisa Montero