Que el joc no s’acabe mai [Esperant un joc]

2021
IVAM. Institut Valencià d’Art Modern
Massa Salvatge Coop.V.
València

5 pósters/opuscles Din A3
Català i castellà
Plegat
Impressió digital, 1 tinta (negre)
Paper IQ Color Crema / Rosa Claro / Verde / Azul / Amarillo 80g

Aquesta publicació formava part d’un dispositiu que viatjava des del museu a les escoles d’educació infantil per tal de provocar espai i situacions a l’aula en els que el joc lliure dialoga amb d’art contemporani.

El dispositiu consistia un paquet amb el que, el professorat que el sol·licitava, rebia per correu postal, una sèrie de material i unes preguntes en format pòster a partir de les quals podia activar sessions de joc autònom i respectuós, replantejant-se els ritmes i les lògiques del l’educació convencional mitjançant l’art contemporani.

En cada opuscle, es motiva a experimentar el fet artístic des del gaudi, la intuïció i la prova/error, desplaçant el predomini dels processos mentals i primant l’exploració, la creació i el joc.

Un recurs educatiu que es va generar donada la situació excepcional de crisi sociosanitària per COVID19, com a reinvenció al taller presencial “Esperant un joc” a l’IVAM que consisteix en una caixa d’obra de grans dimensions que conté tot un seguit de materials i objectes que remeten a obres de la col·lecció de l’IVAM i proposen la creació d’un espai al museu destinat al joc lliure.