La edición como campo de juego

2024
AMECUM Asociación de Mediadoras Culturales de Madrid / Archivos de mediación II
CRA Matadero Madrid

92 pàgs.
Espanyol
Enquadernació grapa
150 x 210 mm
Impressió digital, 1 tinta (negre)

Publicació resultat del taller, amb el mateix títol, que tingué lloc els dies 23 i 24 de maig en el marc del programa Archivos de mediación II a cura de Jara Blanco per AMECUM.

Habitualment pensem en les publicacions com a contenidors on s’organitzen idees, coneixements i documents per ser llegits. Però els llibres, o els fanzins, són també un lloc en el qual ens podem posar en acció.

L’edició, en la mesura que la posem en relació amb cossos, espais o comunitats, pot ser una pràctica que desbordava l’objecte, el descompon, i obre altres possibilitats per a l’educació, la mediació o la creació artística.

Aquesta acció formativa proposava una aproximació a aquesta altra dimensió de les publicacions, una dimensió física, espacial i performativa que ens proposava l’edició com un camp de joc en el qual activar-nos.

Dividida en dues sessions, la primera indagava sobre l’edició com un espai per a l’acció, la performance, la trobada, l’activació o el joc a partir d’experiències i exemples basat en les pròpies publicacions de Lluc Mayol.

En la segona, preníem els fons de la MediaTECA com a punt de partida per obrir el rang de possibilitats d’aquest artefacte.

Fotografies de AMECUM, Matadero Madrid i Lluc Mayol