Aufruf. Landschaftstadt Zürich

2023
ZAZ BELLERIVE Zentrum Architektur Zürich
Zürich

136 pàg. (32 pósters DIN A3)
Alemany
Plegat
220 x 297 mm
Impressió risogràfica, 12 tintes (Fluo Orange, Yellow, Blue , Bright Red, Federal Blue, Green, Black, Brown, Teal, Light Teal, Gold, Pink Fluo)
Paper Lessebo Design Ivory FSC, 100g
100 exemplars

Landschaftstadt Zürich. überlappen, verbinden, öffnen. Va ser una exposició comissariada per Meritxell Vaquer i Daniel Bosshard amb disseny de Lluc Mayol que generava diferents aproximacions a la idea de ciutat-paisatge des de l’arquitectura i l’urbanisme.

En el marc de la crisi climàtica, l’exposició desafiava les formes de convivència urbana amb posicions diverses, difuminant el contrast tradicional entreel rural i el urbá que, per als comissaris, ha perdut la seva distinció. El paisatge connecta el país i la ciutat, estructura el sòl i obre nous espais per a la natura. Una representació de la idea d’un sistema urbà porós.

La publicació Aufruf. Landschaftstadt Zürich va ser el resultat d’una convocatòria a prestigiosos estudis d’arquitectura de Zürich als que es demanava dos pòsters: un que analitzava un cas paradigmàtic i l’altre que projectava i especulava amb una idea al voltant de les tesis de l’exposició.

Edició realitzada amb els treballs de les següents oficines d’arquitectura de Zürich convocades:
Adrian Streich Architekten
ALIAS
BUR Architekten
Caruso St John Architects
DU STUDIO
Frei + Saarinen Architekten
GFA
HUGGENBERGERFRIES Architekten
KilgaPopp Architekten
Knapkiewicz & Fickert
Marazzi Reinhardt
op-arch
pool Architekten
Salewski Nater Kretz
Thomas Schregenberger und Zach + Zünd
Frank Zierau und Sylvain Malfroy