Polyphonie auf dem Zauberberg / Polyphonie sur la montagne magique

2022
BSA/ FAS (Federació d’Arquitectes Suïssos)
Davos / Zürich

32 pàgs.
Alemany i francès
Impressió offset, 2 tintes (Pantone 802 i Pantone Reflex Blue)
Enquadernació grapada.

Publicació que recull les conferències i debats l’Assemblea general BSA/FAS 2021 a Davos (Suïssa). Un esdeveniment que proposava una reflexió sobre la responsabilitat dels i les arquitecte en aspectes com la crisi climàtica, el passat colonial de Suïssa i les desigualtats económiques.

En un món on el canvi climàtic és un repte urgent, els arquitectes estan liderant un canvi de paradigma cap a una utilització més prudent dels recursos. L’encontre a l’hotel Schatzalp va reunir professionals de diversos àmbits (cultura, ciències naturals i ciències socials) per debatre sobre la relació entre l’ésser humà i el seu entorn construït. Es va explorar la importància de preservar el patrimoni històric en un context de sostenibilitat i es va promoure una nova visió de la construcció com a part integral del medi ambient.

La trobada va reunir 150 membres de l’associació i va comptar amb les intervencions de Denise Bertschi, Marcel Hänggi, Cathérine Hug i Jakob Tanner moderats per Christoph Keller. Els debats de Schatzalp, que es reprodueixen en aquesta publicació, no es van concebre com una composició harmònica, sinó molt més com una conjunció de veus vigoritzant i abundant: una POLIFONIA!

Edició:
BSA Bund Schweizer Architektinnen und Architekten
Ortsgruppe ZAGG Zürich Aargau Glarus Graubünden
Daniel Bosshard, Erika Fries

Fotografies:
Jaromir Kreiliger, Ilanz