Suar iogurt, carbó, greix i tinta [Ser sense ser-hi]

2021
Capella de Sant Roc – Museu de Valls / Espai Nyamnyam
Valls (Tarragona) / Mières (Girona)

98 pàgs.
148 x 210 mm
Enquadernació cosida
Impressió offset CMYK / Impressió risogràfica, 1 tinta (negre) / Impressió digital, 1 tinta (negre)

La publicació genera un relat del cicle Ser sense ser-hi que va tenir lloc a la Capella de Sant Roc de Valls al llarg del convuls any 2020. Un relat fet de bocins, de rastres i residus, de reaccions inesperades, d’imatges i missatges casuals, d’escenes fora de focus, d’intents i aproximacions. Un relat que deliberadament no genera una imatge nítida de les exposicions ni esdevé un catàleg de les obres que les han conformat. És, més aviat, una col·lecció d’assajos, de proves i errors, d’expectatives, de possibilitats que s’obren, de processos compartits, etc. Un seguit de troballes, més o menys insospitades, realitzades per mitjà d’un procés d’exploració/mediació/edició que dirigeix l’objectiu cap a allò que es va genarar a partir quatre exposicions, abans, durant i després del seu pas per La Capella. Imatges i petits textos que prengueren forma tan dins de l’espai com, i sobretot, en altres contextos.

Explica, doncs, una història molt particular del cicle que van comisariar, acompanyar i suar, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez (nyamnyam) i que va fet eclosió en els quatre projectes enllaçats que van conformar el que pot va ser el darrer programa d’aquest singular espai d’art contemporani, després de trenta-cinc d’activitat pública.

Les exposicions que formaren part del cicle foren No tots els iogurts poden denominar-se ‘Iogurt Grec’ encara que ho semblin, o tots els iogurts poden denominar-se ‘Iogurt Grec’ encara que no ho semblin – YOGUR MATTERS de Rosanayaris, Pira velo de Fernando Gandasegui, SIMILAR TO GREIX. La fe de les formigues fa el formiguer d’Èlia Bagó + Alex Solé i Suar iogurt, carbó, greix i tinta de Lluc Mayol.

La publicació es va imprimir (en la seva major part) en la mateixa sala d’exposicions, en el marc d’una instal·lació que s’activava cada dissabte imprimint el capítol que s’avia elaborat i disenyat (a distància) la setmana anterior.

L’edició es va tancar amb l’acció radiofònica realitzada al Mas Nyamnyam (Mierès) el 4 de gener de 2021.

Amb la col·laboració d’Iria Rodón

Mediaciò a València: Teresa Mata i Alba Oller

amb la participació de Roser Colomar, Pols (Paula García-Masedo, Carles Angel Sauri i Néstor García Díaz), Ideadestroyingmuros i Tatiana M. Melo.

agraïments a Micaela Maisa, Silvia González, Ovidi i Ioar Mayol, Ricardo Duque, Jaime Ortega, Alfred Pérez de Tudela, Francina Guasch, Ariadna Parreu, Quim Packard; El Vallenc, Martín Llavaneras, Javier Cruz i Integral Grup.

Enquadernació artesanal: Daniel Galeas (Kikuyo Editorial)