Solmoon [La societat del rendiment]

2019
IVAM CADA ALCOI
Alcoi

48 pàgs.
148 x 210 mm
Enquadernació amb goma elàstica
Impresió offset, 2 tintes (diversos colors) / Impressió digital CMYK
Papers: Neusiedler Color Copy 80g. / Soporset Premium Preprint, Nautilus Classic, Amber Graphic, Pop’Set Niebla, Munken print white, Revive Eurogreen Natural Matt, Print Speed, Cosntelation, Offset Biotop, Munken Rough Polar, Shiro Echo i Creator (diversos gramatges)

El projecte pren, com a punt de partida, un espai paradigmàtic de les diverses transformacions que ha sofert Alcoi en la segona meitat del segle XX. Es tracta de la vella fàbrica tèxtil Sol Rayo que, una vegada tancada, es va transformar en una de les icòniques discoteques del que anomenaren «la moguda» alcoiana els anys vuitanta i noranta la Moon Light.

Els dos logotips (el de l’antiga fàbrica i la discoteca) es combinen per generar una gràfica base (Din A3) que serveix tant per generar una intervenció gràfica a l’entrada de l’exposició, en forma de wall paper de grans dimensions, com per sobre imprimir els continguts de diversos suports de comunicació i la publicació.

Aquestes bases en Din A3, van ser impresos a L’Automàtica (Barcelona) amb papers excedents de la impremta de diverses qualitats i característiques.

La publicació es proposa com un artefacte de mediació de la mateixa exposició. Es demanà a cada artista que generessin un contingut extra que es pogués incloure en un díptic. Les piles de díptics de cada artista funcionaven també com a cartel·les de les obres exposades i es podien recollir (espigolant) per finalment completar la publicació per emportar.

D’aquesta manera la publicació guiava a les visitants per l’exposició, alhora que esdevenia una nova exposició dins l’exposició amb set peces més concebudes per les i els artistes: Lorenzo Sandoval, Irene Grau, Lluc Mayol, Nuria Fuster, Juan Sánchez, Andrea Canepa i Manu Blázquez i un text de la comissaria de l’exposició Sandra Moros.